A feltört WordPress webhely tisztítása és helyreállítása

Pár nappal ezelőtt megtettem valamit, amit általában megpróbáltam elkerülni; Vettem a közösségi médiába, hogy megbeszéljék. Ez azután történt, hogy e-mailben kaptam egy felháborító üzenetet, amely felhívta a kapcsolatot velem a webgazdammal, de a technikai támogatás mindent megtett, de csak a dolgokra tett szert, ezért a piszkos ruhákat kellett feladni a Twitteren..


Mivel én vagyok, úgy döntöttem, hogy hagytam, hogy ez az ügy lecsússzon, de az a fajta támogatás, amelyet az internetes házigazdámtól kaptam, amikor segítségre volt szükségem a leginkább szívott nagy időben. Ez egyben sokkoló és egy szemnyitó is volt. Most elégedetlen ügyfél vagyok egy új internetes gazdagépen.

Úgy értem, mit vártak ilyen rossz ügyfélszolgálat után? Az egyik megismétlésnek merészkedése volt, hogy megkérdezzen, hogy helyezjem el weblapomat másutt, ha elégedetlen lennék. Az ideg. Kérjük, javasoljon egy nagy házigazdát a hozzászólásokban, és mosolyogjon az arcomon �� De mi a nehéz ügyfélszolgálat mellett, mi okozta a bánatomat? Ez a zavaró e-mail mögött van a történet:

how-to-vissza-a-feltört-wordpress-site-fájdalmas-bejelentés-email

Nemrégiben egy igazán elhatározott hackerek áldozatává váltam, akik beléptek a WordPress webhelyemre, végül átvettem a teljes public_html könyvtárat. Vagy fordítva – nem igazán tudom, hogy történt-e támadás, mivel a webgazda nem tudta megadni ezt az információt, még akkor sem, ha néhányszor megkérdeztem.

Most hat WordPress-webhely él ezen a számlán. A hackelés eredményeként mindegyiket biztonsági intézkedésként vonták le, ami teljesen érthető. De amikor a helyzet teljesen ellenőrizetlen volt, a forgalom elhalványult, és soha nem kaptam egyetlen megkeresést a 72 óránál több órában, amikor bezártam a vállalkozásomat.

Tehát elmentem a Twitterbe, és nagyon sok zajt csináltam, majd egy látszólag kedves Matthew nevű fickó (köszönöm, ha olvastat) ment segítségre. Matt beavatkozása után sikerült helyreállítanom a fő webhelyet, noha az alapvető funkciók szempontjából jelentős csapást szenvedett. A másik öt weboldalon nem volt olyan szerencsés, hogy meg kellett harapniuk a port, így rossz íze van nekem a szájban.

Frusztráló és stresszes élmény volt, főleg azzal a kis segítséggel, amelyet a Bluehost támogató képviselőitől kaptam. Igen, csak felvágtam neked Bluehost. Elegendő mondani, ez a második alkalom, amikor feltörtek a megosztott tárhelyükre. El kellene kezdenem a tanulást.

Jogi nyilatkozat: A tapasztalataim nem zárják ki azt a tényt, hogy valószínűleg nagyszerű időtöltést töltöttek a házigazdával – ez csak az én elszigetelt tapasztalataim.

Mit csinált Matt másképp? Malware.txt fájlt készített nekem, amely a sérült fájlok részleteit tartalmazza. E fájlok nagy részének tisztítása egyszerű volt, de azt jelentette, hogy töröltem a fontos plugineket, és helyettesítettem azokat a törzsfájlokat, amelyek súlyos képtelenséggel hagyták el a fő webhelyem. De hamarosan felállt, ami jobb volt, mint semmi.

A másik öt teljes mértékben töröltem, mert sérültek voltak, és a biztonsági másolat – a támogatási ismétlések szerint – szintén sérült. Tudod, mint a javításon túl. Szégyen. Most öt különböző weboldalon kell kezdenem dolgoznom, ami valóban csalódást okoz egy olyan nagyvállalat számára, mint a Bluehost. Akárhogy is, nagyszerű beszámolót adtam Mattnek, de a többi ismétlés nem volt olyan szerencsés. De továbbra is attól tartok, hogy újból megtámadhatom, és ez nem olyan gondolkodásmód, amelyre vállalkozás vezetésekor szüksége van.

Ha félredik, a feltörés nem olyan, amit bárkinek meg kellene kívánnia, még a legrosszabb ellenségének is. Még akkor is, ha végül helyrehozza webhelyét, indokolatlanul stresszt fog okozni, és értékes időt és pénzt fog igényelni. Ha az internetes házigazda olyan szar, mint az enyém, akkor másodszor is feltörhet. Elveszíti a forgalmat és az értékesítést, és a keserű memória sokáig tart. A hitelessége a vonalon is rejlik, tehát igen, a feltörés nem szórakozás.

Tehát mit kell tennie, ha néhány bunkó valahol eltérít a WordPress webhelyen, és elpusztítja az összes erőfeszítést; időt, pénzt és ambíciókat, beillesztette a projektbe? Van egy szám, amelyre fel lehet hívni? Az internetes rendőrség talán? Van-e egy gyors megoldás gomb, amelyre kattinthat, és a helyét percben, nem pedig napokban helyreállíthatja?

Átélnie kell egy ijesztő tapasztalatot, mint én, vagy megválasztja-e a választott házigazda, hogy máris stresszhelyzete van a digitális eszközök elvesztése miatt? Mit kell tennie a WordPress felhasználónak? Félni kell a hackerektől, vagy meg tudja védeni magát? Íme néhány tipp, amelyet felhasználhat, hogy remélhetőleg soha ne legyen olyan tapasztalat, mint én.

WordPress biztonság

Azt mondják, hogy a megelőzés jobb, mint a gyógyítás, és egyetértek. A WordPress biztonsága kulcsfontosságú. Ugyanakkor, bármennyire is próbálkozik, úgy tűnik, hogy a rossz fiúk mindig pontosan tudják, hogy hova kell bejutniuk, és kitörni a megerősített webhelyedbe. Ezt azért mondom, mert a legmagasabb szintű biztonsági bővítményeket használtam a webhelyemen, de még mindig megtámadtak.

Függetlenül attól, hogy WordPress neofit vagy tapasztalt webmester, mindig fontolóra kell vennie a WordPress biztonságának megerősítését, szemben a webhely helyreállításának megkísérelésével, amikor már darabokra feküdt. Mielőtt megvitatnánk, hogyan állíthatja vissza a feltört WordPress webhelyet, nézzük meg, mi a megelőző intézkedések szempontjából elérhető. Hogyan javíthatja esélyét arra, hogy megőrüljön, még akkor is, ha / ha a hackerek mindent eldobnak a WP-alapú online üzletnél? Itt a lé.

Fektessen be egy nagyszerű webtárhelybe

választotta-a-webhost

Mi teszi a nagyszerű WordPress-hostot? A múltban megvitatták, hogyan lehet kiválasztani a legjobb WordPress-hostot, így nem fogok belemenni a finomabb részletekbe. Említsünk azonban néhány fontos szempontot, amelyet szem előtt kell tartani a tökéletes webtárhely kiválasztásakor.

Ár vs. érték

Mindenekelőtt nem szabad a „penny pengeket” vizsgálnia a tárhely-megoldással. Az alacsony tárhelyköltségek elsősorban azért választottam a Bluehost-ot, és elakadtam vele. Fogalmam sem volt, hogy ez megfordul és megharap a **.

Van egy egyszerű kérdésem, mi amigo. Inkább fizetnének havonta 4 dollárt, és kockáztatnák, hogy csapkodni fognak (+ rossz szolgáltatás), vagy havonta 29 dollárt, és csillagjegyű, személyre szabott szolgáltatást kapnak, amely az Ön vállalkozása számára van kialakítva? Mennyit ér a nyugalma??

A közelmúltban annyira biztos voltam, hogy pénzt spórolok meg, havonta 4 dollárt fizettem a tárhelyért. Most jobban tudom, és fontolóra veszem a kezét a WordPress menedzselt tárhelyén. Természetesen, kivéve, ha a Bluehost hajlandó egy hatalmas születésnapi tortával masszírozni az én egoimat, vagy valami hasonlót. Természetesen viccelek, de ügyelniük kell ügyfeleik gondozására. Ha a későbbiekben nem akarja elveszíteni vállalkozását, akkor fontolóra kell vennie a kezelt WordPress-tárhelyet is.

A havi 4 dolláros megosztott tárhely-tervekkel kapcsolatos probléma az, hogy webhelye egy millió másik webhelyen él ugyanazon a szerveren, vagyis ha egy másik webhely veszélybe kerül, akkor szerencséd lesz, hogy elkerülje a támadást. Ha az ügyfelek adatait gyűjti / tárolja webhelyén, akkor nem akarja, hogy az ilyen információk rossz kezekbe kerüljenek. Ha időt és pénzt fektetett nagyszerű tartalmak készítésébe, akkor nincs szüksége valamilyen hackerre, hogy mindezt Viagra-peddling honlapra redukálja, vagy ami még rosszabb: semmi.

Át kell helyeznünk a kezelt WordPress-embereket. Sok olcsóbb házigazda már kínál irányított tárhely-terveket, és ha növekszik a kereslet, akkor az árak talán csökkenni fognak. Úgy hangzik, mint egy terv, igaz? Továbblépni…

Minőségi támogatás

Arról is meg kell beszélnünk, hogy miért kellett nagy segítséget nyújtania az Ön internetes házigazdájának? Nagyon jó, ha egy pillanat alatt elérhető vagyok, de több mint 20 percet kellett várnom, hogy élő csevegést tartok a Bluehost támogatási képviselőjével. És amikor megjelennek, helyesen elmondják, hogy egyszerre több beszélgetésen vesznek részt, mintha Önnek kellene pótolnia az alulképzett személyzetüket. Nem jó fiúk, nem jó.

Tehát még több időt pazarol a triviális kérdésekre, mivel ezek más csevegőktől származnak. Ez lehet az oka annak, hogy időnként szörnyű hozzáállásuk van? De az ujjak mutatása helyett túl sokat várom el a havi 4 dollárt? Talán én vagyok. Óvatosan válassza ki a webes hostot, különben fizethet a forgalom elvesztésével (vagy potenciálisan vállalkozása).

Emellett vannak biztonságos szerverek? Milyen egyéb biztonsági intézkedések vannak érvényben? Vissza tudja állítani a WordPress webhelyét abban az esetben, ha feltörik, vagy azt fogják mondani, hogy a biztonsági mentés is sérült? Észre fogják venni a behatolást, még mielőtt a támadó komoly károkat okozna, vagy bezárják-e az Ön webhelyét, és értesítik Önt, ha már túl késő?

Valóban meg kell maradnia ezen a megosztott tárhely-csomagon? Biztonságos-e az Ön internetes fogadója, vagy kiszolgáltatottak-e mindenféle támadáshoz? Az egyetlen módja annak, hogy válaszokat találjon ezekre a kérdésekre, és esetleg másokra is Olvassa el a véleményeket (és ez az üzenet egynek számít), és tegye meg a szükséges lépéseket kutatás. Úgy értem, csak csináld, és meg fog lepődni, hogy mennyit tanulhat meg egy cégről a nagy WWW-n..

Tiszta WordPress témák + beépülő modulok letöltése

választotta-wordpress-plugins

A hacker kedvenc játékterei, témái és beépülő moduljai (különösen a rosszul kódolt típusok) könnyű hozzáférést biztosítanak a webhely rendszergazdájához. Ebben a pillanatban néhány hacker valószínűleg megkísérel hozzáférni a WordPress webhelyéhez / blogjához egy rosszul kódolt téma vagy beépülő modul segítségével. Ha egy hacker hátsóajtó-csapkod (témában vagy pluginben elrejtve) használ az adminisztrátori terület eléréséhez, akkor sült liba vagy. Károsíthatják a pusztítást, bárcsak akarják.

Mint ilyen, fontos, hogy a témákat és a bővítményeket megbízható webhelyekről töltse le. Tiszta témát keres? A WPExplorer professzionális témákat, elegáns témákat, a Genesis és a Themeforest-t ajánljuk. Tiszta pluginekre van szüksége? Nézd meg a WordPress Repo és a CodeCanyon. Ismer egyéb olyan megbízható webhelyeket, ahol témákat és beépülő modulokat szerezhetünk? Kérjük, ossza meg a megjegyzéseket.

Témák frissítése + Beépülő modulok + WordPress

wordpress-frissítések

Időnként egy nagyszerű téma vagy bővítmény biztonsági hibával járhat. Általában a fejlesztők frissítéseket bocsátanak ki a biztonsági rések lezárására. Ha azonban nem frissíti a témát vagy a beépülő modulokat, akkor egyszerű célpont lesz a hackerek számára, akik – a legtöbb esetben – tisztában vannak a biztonsági hibával. Végül is a biztonsági hibára vonatkozó információ a nyilvánosságban elérhető, tehát igen, nyomja meg már ezt a frissítési gombot.

Tartsa naprakészen a témákat és a bővítményeket. Ne felejtse el frissíteni a WordPress telepítését sem, különben rosszul fog sírni, ha a pokol ellazul.

Biztonsági másolat készítése a WordPress webhelyről

Ne az egyetlen állítsa helyre a WordPress-webhelyet olyan nulláról, mint ahogyan valójában. Teljes és rendszeres biztonsági másolatokkal könnyedén visszaállíthatja a WordPress webhelyet, még akkor is, ha a hackerek a csuklópántokról letéptek, és végigfuttatják az Atlanti-óceánon..

És kérjük, ne hibáztassa azt a feltételezést, hogy a webgazda biztonságos biztonsági másolatot készít webhelyéről, még akkor is, ha ezt büszkén hirdetik fel marketing prospektusukban. Az egyetlen (és a legjobb) módja annak, hogy megvédje magát, egy ilyen profi és megbízható biztonsági mentési megoldásba történő befektetés VaultPress. További lehetőségek: BackWPup, blogVault, Sucuri.net, és sok olyan menedzselt gazdagép, mint a WPEngine, akár különféle tervekkel is kínálnak saját biztonsági mentési lehetőségeket..

Ha ismeri a webszervert, akkor akár manuális biztonsági mentéseket is készíthet rendszeres időközönként (és a biztonság fokozása érdekében javasoljuk, hogy a fent említett pluginok mellett készítsen saját kézi biztonsági másolatot is). Kéthetente egy nagyszerű ütemterv kezdődik. Csak tömörítse a WordPress webhelyet, és töltse le a helyi számítógépre. Töltse le a WordPress adatbázist, és mindkettőt mentse a számítógép biztonságos mappájába. Győződjön meg arról, hogy a számítógép tiszta.

Számos WordPress biztonsági mentési bővítmény is van az ajánlattétel elvégzéséhez, ezért ne aggódjon, ha nem találja magát webszerver körül. További információt olvashat a WordPress webhelyének biztonságáról, és megoszthatja tippeit is. Menjünk tovább, és nézzük meg, hogyan állíthatjuk vissza a feltört WordPress-webhelyet.

Szeretne többet megtudni arról, hogyan lehetne javítani a WordPress biztonságát? Nézze meg a Sucuri WordPress biztonsági útmutatót, amely ismerteti a webhely biztonságának megőrzéséhez szükséges alapvető lépéseket.

A feltört WordPress-webhely helyreállítása

Fiatal hacker

Csak felébredt, és a webhelyed nincs ott. Hülye, éppúgy, mint a szél. Valószínűleg csak kapott egy e-mailt vagy szöveges üzenetet, amely tudatja Önnel itt van a közmondási esős nap elvesztette az irányítást az ott elrejtött néhány álarcos korong számára. Mit kell tenni?

Az első reakcióid a pánik lenne, ami rendben van, mivel azt jelenti, hogy még élsz, és meg tudsz csinálni valamit a hackeléssel – vagy ha igazán szerencséd van – a hackertel. De ne aggódjon magának a mentális összeomlásig, még mindig szüksége van rád. Végül is a kár gyakran időben megtérül.

Még be tud jelentkezni

Néhány hackelés esetén továbbra is hozzáférhet a WordPress adminisztrációs területéhez. Ha ez te vagy, akkor helyreállíthatja webhelyét a sérült fájlok eltávolításával és a belépési pont lezárásával. A Google és az Ön internetes házigazdája rendszerint értesíti Önt, ha megtámadtak. Lehet, hogy megmutatják a feltört fájlokat és URL-eket.

Csak annyit kell tennie, hogy be kell jelentkeznie a WordPress webhelyre, törölnie kell az érintett fájlokat, vagy meg kell változtatnia a bejelentkezési adatait, és frissítenie kell a teljes WordPress telepítést. Csak telepítse újra a WordPress-t a rendszergazda területéről. Lehet, hogy a fertőzött témákat és pluginokat új friss példányokkal is fel kell cserélnie.

Ó, ó, el van zárva

Más esetekben a hackerek teljesen kizárhatnak téged, vagy kizárhatják a WordPress webhely (ek) en. Ez történt az én esetemben – nem tudtam bejelentkezni egyetlen webhelyemre sem. Hogyan állítottam vissza webhelyem? Szeretném mondani, hogy ez könnyű, de hazudnék a fogain.

Első, lépjen kapcsolatba a webhelyével, és még ha nem is jelennek meg az információkkal, kényszerítse őket a hackel kapcsolatos részletek megadására, ideértve a fertőzött fájlok listáját. Ha az élő támogató srácok nehezen adnak időt, adnak egy gyűrűt, és ha ez nem elég, csak harcolj velük a közösségi médiában. Számos vállalat, nem csak a webtárhely szolgáltató, kétszer fog gondolkodni a márka hírnevének elrontásáról a közösségi médiában egy elégedetlen ügyfél számláján.. Legyen udvarias azonban; ne rohanjon nyomtathatatlan magyarázatokat. Ezt tettem, és elég biztos, hogy Matthew mentett egy malware.txt fájlt a szerverre.

plugin-razzia

Ha van ilyen fájl, a WordPress webhelyének tisztítása és végül helyreállítása kérdés az érintett fájlok kiküszöbölése és cseréje. Ennek ellenére hosszú folyamat lehet, különösen, ha a kár jelentős, mivel minden érintett fájlt egyenként meg kell találnia.

Azonban a fájlokkal, amelyek megmutatják, hogy hol vannak a fertőzött fájlok, be kell jelentkeznie a cPanelbe -> Fájlkezelőbe, és törölnie / cserélnie kell az áldozatok fájljait. Megjegyzés: ez arra készteti a teljes plugin és még a témák törlését. Ha nem gyerek témát használ, és a szülő témája valószínűleg megfertőződik, elveszíti az egyedi dizájnját, de hé, legalább a webhelyed fel van állva! A beépülő modulokat mindig cserélheti, tehát ez nem jelenthet problémát.

A WordPress alap fájljainak törlése képessé teszi az Ön webhelyét olyan módon, ahogyan azt biztosan nem akarja. Ebben az esetben a legjobb megoldás az érintett fájlok cseréje új fájlokkal. Csak ellenőrizze, hogy a helyettesítő fájlok ugyanabból a WordPress verzióból származnak-e, amelyet használ. Egyébként megsemmisíti webhelyét. Nézze meg, miért fontos a WordPress telepítését folyamatosan frissíteni?

Ha van megbízható biztonsági mentési megoldása, a támadott WordPress-webhely helyreállítási esélye tízszeresére nő. Csak annyit kell tennie, hogy visszatér a webhely korábbi verziójához, és pihenjen.

Vegye figyelembe, hogy a webhely helyreállítása után szükség lehet újjáépítésre. Miután visszaállította a WordPress webhelyet (ami azt jelenti, hogy bejelentkezhet az adminisztrátor területre), ellenőrizze, hogy az összes alapvető funkció működik-e. A keresendő elemek közé tartoznak a kütyü, a kapcsolatfelvételi űrlapok, a közösségi média plug-inek és bármi más, amely az érintett pluginhoz vagy témához kapcsolódik.

Például a webhelyem helyreállítása után egyik formám sem működött, mivel el kellett törölnem a Contact Form 7-et, a plugint, amely az összes űrlapomat meghajtja. A Jetpack-et is törölnem kellett, így elvesztettem a közösségi megosztást, a megjegyzéseket és az RSS-hírcsatornákat, többek között a funkciókat. Az All in One Favicont is töröltem, és elvesztettem az egyedi favicont. Ezeket a funkciókat egyszerűen az érintett pluginek újratelepítésével állítottam vissza.

Megjegyzés: a beépülő modulok önmagukban nem voltak a problémák, de mivel a hackerek hozzáfértek a szerverhez és a WordPress webhelyem adminisztrátori hozzáféréséhez, rosszindulatú kódot adhattak hozzá, bárhol akarják. A WordPress SEO-t a Yoast-ról is töröltem, ami azt jelenti, hogy a SEO erőfeszítéseim megcéloztak. Vettem a találatot mint egy embernek állítania, és még mindig felépülök.

Szerencsére a hackert nem zavarta a tartalmam. Nem adtak hozzá pelyhesítést és linkeket egyes hamis webhelyekhez, mint ahogy a múltban történt. Még mindig újjáépítem webhelyem, és fontolóra veszem a webhely / tartalom átalakítását. Lát? A feltörés nem volt ennyire rossz. Ez kinyitotta a szemem azoknak a dolgoknak, amelyeket rosszul csináltam, és lendületet adott nekem, hogy jobb kedvre tegyem a lépéseket. Valójában, ha a Bluehost támogatási ismétlődései nem pazarolnák az időmet, akkor rövidesen helyreállítottam webhelyem, és megkíméltem volna nekik ezt a részletes áttekintést..

Vissza a hackeléshez, miután megtisztította webhelyét, lépjen kapcsolatba a webhelyével, hogy eltávolítson téged a feketelistáról. Ugyanakkor a feltört WordPress-webhely helyreállítása nem jelent jack-ot, ha második alkalommal csapkodnak be. Ha a biztonsági lyukakat nem zárják le, akkor az összes helyreállítási munka hiábavaló. Vegye fel a kapcsolatot a webgazdaval, és hagyja, hogy tanácsokat adjon neki, hogyan kell zárja le a megsértést. Időnként a probléma lehet egy másik webhely a megosztott tárhelyedben. Noha ez némi nyugalmat nyújthat, akkor frissítsen egy biztonságosabb tervre, vagy fektessen be a fent említett biztonsági lehetőségekbe.

egyéni bejelentkezési hozzáférési WordPress plugin az pressapps codecanyon segítségével

A legalapvetőbb dolog, amelyet a webhely helyreállítása után kell tennie az összes bejelentkezési hitelesítő adat megváltoztatása, admin e-mail tartalmazza. Ez biztosítja, hogy a hackerek nem kapják meg újra a webhelyedhez, vagy akár a többi online fiókodhoz való hozzáférést. Vigyázat: Még ha megváltoztatja is a bejelentkezési adatait, a hackert továbbra is be lehet jelentkezni a webhelyére, ami meghiúsítja az új bejelentkezési adatok beszerzésének teljes célját. Mit kell tenni? Először: ha több felhasználója van a webhelyén, ellenőrizze, hogy egyik sem volt-e belépési pont. Készíthet újakat a különféle felhasználók számára; írók, webes tervezők, szerkesztők stb.

Másodszor, meg kell biztonsági kulcsok megváltoztatása a wp-config.php fájlban, hogy automatikusan kijelentkezzen minden jogosulatlan felhasználót, beleértve a hackert. Az új biztonsági kulcsok generálása könnyű feladat. Csak menj ide új biztonsági kulcsok létrehozása, generáljon új kulcsokat, jelentkezzen be a szerverre, és frissítse a wp-config.php fájlt az új részletekkel. A folyamat meglehetősen egyszerű, nem várhatjuk el, hogy bármilyen bajba kerüljön.

kanülök újbóli

Mi mást felejtettem el? Hadd lássam; Dióhéjban hogyan védheti meg magát, és helyreállíthatja a WordPress webhelyet, ha az elképzelhetetlen:

 • Először szerezzen be egy jobb web hostot, lehetőleg kezelt WordPress tárhelyet, pl. WPEngine
 • Fektessen be WordPress biztonsági megoldásokba – tűzfalak, biztonsági mentések – a munkákba. A Sucuri.net használatát javasoljuk, VaultPress, blogVault stb
 • Hozzon létre erős bejelentkezési adatokat, és tartsa őket privátként
 • Tisztítsa meg számítógépét, és folyamatosan frissítse a rajta lévő szoftvert
 • Frissítse a WordPress programot, a témákat és a bővítményeket
 • Szerezzen témákat és beépülő modulokat jó hírű forrásokból

És ha a legrosszabb történik:

 • Ne veszítse el a gondolatait, mindig van megoldás. A nulláról történő újjáépítés szintén javítási lehetőség
 • Lépjen kapcsolatba az internetes házigazdával, és őrülten vezessen őket
 • Javítsa ki a problémát, vagy béreljen fel szakembert (ezek könnyen elérhetők)
 • Kelj fel a hamuból, és emelkedj fel újra az égen
 • Legyen félelmetes, és talán dokumentálja tapasztalatait, hogy segítsen egy másiknak

Erőforrások

Talán ártatlanul hagytam ki néhány területet, vagy egyszerűen nem tudta helyreállítani a webhelyét az itt megosztott tippekkel. Talán csak többet szeretne megtudni. Ki vagyok, hogy álljak az utadon? Végül is nagyon szeretnénk, ha helyreállítja a feltört WordPress-webhelyet. Tehát itt van egy nagyszerű forráslista, amely megkönnyíti a munkáját:

A nap végén…

A feltörés soha nem kellemes élmény, és a világ minden bizonnyal jobb hely lenne etikátlan hackerek nélkül, akik rosszindulatból származnak. Nincs probléma az etikus hackerekkel, akik a munkájuk érdekében védenek minket.

Ugyanakkor nem szabad pánik módba lépnie és szorongásos rohamokat szenvednie, amikor valami hálátlan sodrás vasrudat vezet a WordPress webhelyének szívén. A megfelelő előkészítéssel és a megfelelő lépések megtételével hamarosan helyreállíthatja a feltört WordPress-webhelyet.

Hallottál egy csúnya bejutást az internetes hulladékból? Hogyan gyógyultál? Ossza meg velünk, és segítsen megszabadulni a fenyegetéstől, amely a hackereket egyszerre kommentálja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector