5 dolog, amit el kell kerülnie a WordPress programban

A WordPress háttérkép veszélyes lehet a kezdő léptetése. Bármelyik ilyen erővel bíró személynek meg kell osztania a felelősséget a felhasználó felé, ahol egyeseknek baj lehet az induláskor.


Anélkül, hogy túlságosan ijesztenie kellene magát, vannak olyan dolgok, amelyeket a WordPress-ben megtehet, és amelyek egyszerűen megszakítják azt. Egy kevésbé aggasztó (de ugyanakkor fontos) megjegyzés: vannak még olyan dolgok is, amelyeket megtehetsz, és amelyek ellen mindenképpen tanácsos lenni – függetlenül attól, hogy potenciális biztonsági kockázatot jelent-e, vagy egyszerűen olyasmi, amely negatív hatással van a felhasználói élményre.

A fentieket szem előtt tartva, ebben a bejegyzésben öt dolgot szeretnék kitérni, amelyeket el kell kerülnie a WordPress-ben. A következő ajánlások végrehajtásával az Ön weboldala sokkal biztonságosabb, megbízhatóbb, funkcionálisabb és élvezetesebb a látogatók számára.

1. Ne használja a Kódszerkesztőket

Van néhány taposóakna a WordPress háttérrendszerében; elérheti őket az oldalsávon a Megjelenés> Szerkesztő és beépülő modulok> Szerkesztő segítségével.

Első pillantásra ezek a szerkesztők nagyon érdekesek – teljes hozzáférés a webhely hátoldalához! Képzelje el a lehetőségeket.

Blogom fejléc fájlja a témaszerkesztőn keresztül érhető el.

Blogom fejlécfájlja, amely a témaszerkesztőn keresztül érhető el.

Képzelje el valóban a lehetőségeket – egy rossz billentyűleütéssel hirtelen megtalálhatja webhelyét jól és valóban meghibásodottként:

A munka hátrahagyása

Csak három karaktert kellett eltávolítanom a téma PHP-fájljaiból, hogy teljes mértékben megváltoztassam webhelyem arculatát, ahogy fent láttam.

De ez nem a legrosszabb – túlságosan könnyű véletlenül letiltani a hozzáférést a WordPress-webhely hátteréhez, ami nem teszi lehetővé azonnali eszköze annak, hogy helyreállítsa a webhelyét..

Emiatt azt javasolom, hogy a webhely PHP-fájljainak elérésére és szerkesztésére csak olyan FTP-alkalmazásokkal, mint például FileZilla (személyes kedvencem és A WordPress.org ajánlása). Mielőtt elkezdené, készítsen másolatot a szerkeszteni kívánt PHP fájlokról, hogy gyorsan visszatérjen a működő verzióra, ha véletlenül pusztítást okoz a webhelyén. Sokkal jobb biztonságban lenni, mint sajnálni!

2. Ne tartsa telepítve a deaktivált témákat

Tapasztalataim szerint a WordPress háromféle felhasználó létezik:

 1. Azok, akik nagyon szoros hajót üzemeltetnek
 2. Azok, akik ésszerűen rendben vannak és rendben vannak
 3. Azok, akik kevés figyelmet fordítanak webhelyük hátterére

Ha a második vagy a harmadik típusba tartozik, akkor alaposan meg kell fontolnia azokat a témákat, amelyeket jelenleg telepített a WordPress webhelyére. Nem az aktív témáról beszélek, hanem azokról, amelyeket telepített és deaktivált.

Noha ezeket a témákat deaktiválják, továbbra is léteznek a WordPress telepítésén, és bármilyen biztonsági hibát vagy biztonsági rést ki lehet használni. Például a leghíresebb a WordPress témás hackerek közül a TimThumb kizsákmányolás, amely a mai napig továbbra is érint bizonyos blogokat..

Általánosságban elmondható, hogy ha jó minőségű témákat használ, és gondoskodik arról, hogy azok naprakészek legyenek, akkor ne merüljön fel problémák. Ha azonban olyan régi témák vannak felhasználatlanul a webhely háttérképén, akkor azt javaslom, hogy azonnal törölje azokat. A WordPress hatalmas mértékű felhasználása miatt nagy célpont a hackerek számára. Ne tegye magát könnyű célpontnak.

3. Ne használja a téma SEO funkcióit

Ez az ajánlás kevésbé „Ön” kell csináld ezt ”és még több javaslatot, amelyet határozottan sürgetek, hogy kövesse.

Attól függően, hogy milyen témája van, előfordulhat, hogy beépített SEO funkciókkal rendelkezik. Azt javaslom, hogy két okból kerülje el a funkciók használatát:

 1. Ha úgy dönt, hogy megváltoztatja a témákat, akkor elveszhetnek a téma SEO-adatai (vagy nehezen kinyerhetők)
 2. A szabad Yoast WordPress SEO A plugin a rendelkezésre álló pluginek vagy témák legjobb SEO funkcióival rendelkezik

Ez egy merész állítás, de azt általában elfogadja a WordPress közösség néhány legelismertebb felhasználója és fejlesztője. Például 2012. október 31-én a WooThemes leépítette a SEO funkcionalitását témáiban, mivel a Yoast a SEO által „előnyösebb” a WordPress felhasználók számára. A WooThemes, amely a SEO gyeplőt átadja egy másik fejlesztőnek, a Yoast pluginjába vetett bizalmának merész jele, és azt jelzi, hogy mennyire szeretik.

Ha többet szeretne tudni a Yoast SEO-ról, akkor olvassa el a WordPress SEO általános hibáiról szóló útmutatónkat.

4. Ne kategorizálja és címkézze egyetemesen

Van néhány dolog, amit jobban bántom, mint a kategóriák és címkék rossz felhasználása a WordPressen belül.

Vessünk egy dolgot egyenesen előre – a kategóriák és a címkék is szerepet játszhatnak az Ön webhelyén. Ellentétben azzal, amit néhány ember hisz, a címkék nem olyan régóta rendszertani típusok, amelyek nem relevánsak a modern blogszerzés korában. Ezenkívül a kategóriákat nem lehet használni és visszaélni.

A kategóriák és címkék kedvenc meghatározása Lorelle-től származik:

A kategóriák a webhely tartalomjegyzéke. [És] a címkék a webhely indexszavai.

Gondolj most erre: megjelenik-e a könyv ugyanaz a szövege különböző fejezetekben? Természetesen nem. Ezt a formátumot át kell vinni a blogodba. Ez alatt azt értem, hogy egy álláshelyet ritkán kell egynél több kategóriába sorolni. Ha úgy érzi, hogy kettőnek vagy annál többnek kell kiosztania, akkor valószínűleg túl sok átfedő kategória van (7-10 az én hüvelykujjszabály az optimális számhoz).

A kategóriáknak reprezentálniuk kell a blogjában szereplő széles témákat (pl. „Vacsora receptek”), a címkéknek pedig pontosabbaknak kell lenniük (pl. „Csirke”). A tartalmat csak akkor kell megcímkézni, ha a kérdéses címkék közvetlenül kapcsolódnak és relevánsak a tartalommal. Általánosságban azt mondanám, hogy legfeljebb 50 címkét szabad használni.

A dolgom a következő: mind a kategóriákat, mind a címkéket a felhasználó érdekében kell használni. Ez az elsődleges célja. Ha elfelejti ezt, akkor a webhelyén történő navigálás zavaró élményt fog eredményezni. Legalább ügyeljen arra, hogy kategóriáit világosan meghatározzák és jól felszerelték. Ha nem biztos benne, hogyan kell címkézni, akkor olvassa el többet a témáról, vagy hagyja őket békén.

5. Ne hagyja, hogy a Megjegyzés moderálása be legyen kapcsolva

Vége egy igazi kedvtelésből tartott gyűlölettel lesz. Semmi sem zavaróbb, amikor egy blogot kommentálok, amikor a következő üzenettel szembesülök:

Kép jóváírása: WPMU

Ha meg kell várnia, hogy a megjegyzésed moderálódjon, mielőtt megjelenik, akkor ösztönzi a véleményét? Úgy érzi, hogy a blogger értékeli? Azt hiszem, hogy a válasz mindkét kérdésre nem.

Véleményem szerint a megjegyzések moderálása a blogger tiszteletben tartásának hiányát képviseli a kommentáló ideje alatt, és ezt minden áron el kell kerülni. A vicces dolog az, hogy a kisebb blogokon gyakran észreveszik a moderálást – ritkábban használják a nagyobb blogokat (amelyek valószínűleg több spam érkeznek). Arra gondolnék, hogy az az oka, hogy a nagyobb bloggerek tudják, hogy nem akadályozzák meg leghűségesebb támogatóikat (azaz azokat, akik kommentálják)..

A valóságban a spam nem olyan nagy probléma – olyan pluginek, mint a Akismet nagy munkát végez a legtöbb spam leállításáért. Itt írtam egy cikket a WPExplorerről a spam megelőzéséről. És amikor egy blog nagyra válik, és sok hozzászólást kap, akkor mindegyik egyenként moderálása feleslegesen hatalmas feladattá válik. Kapcsolja ki a megjegyzés moderálását a Beállítások> Vita képernyőn, amely elérhető az oldalsávról.

Mit csinálsz te Ajánlás kerülje?

A fentiekben öt dolgot vázoltam fel, amelyeket szerintem el kell kerülnie a WordPress programban – a súlyos biztonsági hibáktól a háziállatok gyűlöletéig. Természetesen még sok más figyelmeztetés és javaslat létezik a WordPress használatával kapcsolatban, ezért szeretném nyitni neked.

Tehát mondd el nekünk – mit javasolunk, hogy kerüljük el a WordPress programot, hogy webhelyeinket biztonságban, egyszerűen és élvezetesen kezeljük? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map