Jetpack for WordPress: Upea laajennus sivuston lataamiseen

Jos käytät WordPressiä, olet todennäköisesti kuullut Jetpackista. Tämä laajennus on saanut paljon suosiota viime vuosina, ja monet WordPress-käyttäjät käyttävät sitä nykyään. Kasvavan suosionsa ja suuren käyttäjäkuntansa takia olemme keksineet yksityiskohtaisen oppaan tästä uskomattomasta laajennuksesta, jonka avulla voit selvästi tietää, mikä on Jetpack, mitä sen asentamiseen vaaditaan, mitä ominaisuuksia sillä on ja kuinka käyttää sitä? Toivottavasti tämä opetusohjelma ei vain auta sinua parantamaan huomattavasti sivustosi käyttökokemusta, mutta myös helpottaa WordPress-elämääsi. Aloitetaanpa!


Mikä on Jetpack?

Jetpack, jonka ovat kehittäneet tyylikkäät kaverit Automattic (WordPressin emoyhtiö) on tehokas ja monikäyttöinen laajennus. Tämä laajennus lisää laajan valikoiman hyödyllisiä ominaisuuksia itse isännöimällesi WordPress.org -sivustollesi, jotka olivat kerran käytettävissä vain WordPress.com-käyttäjille. Hyödyntämällä WordPress.com-sivuston mahtavaa pilviinfrastruktuuria, Jetpack tarjoaa sinulle kymmeniä uskomattomia ominaisuuksia, joihin sinun on yleensä asennettava kymmeniä yksittäisiä laajennuksia: yhteyslomakkeet, valokuvagalleria ja karuselit, oikolukutyökalut, sosiaalinen jakaminen, ylimääräiset sivupalkin widgetit, vankat tilastot, kuvan optimointi ja paljon muuta.

Mitä tarvitaan Jetpackin asentamiseen?

Jotta aloitat Jetpackin, tarvitset seuraavat:

 • Ilmainen WordPress.com-tili.
 • Minkä tahansa itse isännöidyn verkkosivuston, jolla on uusin WordPress-versio (suositus 3.1 tai uudempi).
 • Web-isäntä, joka käyttää PHP v5.2.4 tai uudempi.
 • Yleisesti saatavilla oleva ja XML-RPC-yhteensopiva verkkosivusto.

Jotta säästät ongelmat, jotkut palveluntarjoajat asentavat Jetpackin automaattisesti sinulle. Voit myös käyttää joitain sen ominaisuuksista (jotka eivät vaadi yhteyttä WordPress.com-verkkoon) paikallisessa isäntä WordPress-asennuksessa testaamiseksi ottamalla käyttöön kehitystila.

Mitä ominaisuuksia sillä on??

Jetpackilla on tällä hetkellä yli 30 ihanaa ominaisuutta, mutta Automatticin ihmiset tekevät todella kovasti töitä lisätäkseen uskomatonta ominaisuutta tähän vaikuttavaan laajennukseen. Tässä osassa käydään läpi Jetpackin suosituimpia ominaisuuksia. Toivottavasti löydät varmasti jotain hyödyllistä, jonka haluat lisätä WordPress-sivustoosi.

Ilmaiset ominaisuudet

Jetpack-for-WordPress-WordPress-optiot-wpexplorer

Tiedottakaa: Tämän suloisen moduulin avulla voit yhdistää verkkosivustosi suosittuihin sosiaalisen median verkkoihin ja jakaa uuden sisällön automaattisesti ystävien kanssa. Se on täydellinen säännöllisille bloggaajille.

Sosiaaliset linkit: Tämä moduuli on julkistamiseen perustuva kanoninen lähde, jonka avulla voit määrittää mihin sosiaalisen median kuvakkeisiin pitäisi linkittää.

WordPress.com-tilastot: Tämä kätevä ominaisuus antaa sinulle mukavan yleiskatsauksen sivustosi liikenteestä selkeän ja houkuttelevan käyttöliittymän kautta. Voit helposti tietää, kuinka moni ihminen vieraili sivustollasi ja mitkä sivut ja viestit ovat suosituimpia. Se on yksi parhaista vaihtoehdoista Google Analyticsille.

Kaunis matematiikka: Yhdistämällä WordPressin yksinkertaisuus ja LaTeX-merkintäkielen tehokkuus, tämä moduuli auttaa sinua saamaan kaiken hyödyn matematiikkablogialustoista. Se on loistava matemaattisille blogeille.

Karuselli: Carouselin avulla voit muuttaa minkä tahansa tavallisen WordPress-gallerian upeaksi koko näytön katselukokemukseksi kommenttien valokuvien metatiedoilla (Exif).

kommentit: Korvaamalla oletus WordPress-kommenttilomakkeen toisella kommenttijärjestelmällä Jetpack Comments antaa lukijoille mahdollisuuden kommentoida viestejäsi Facebook-, Twitter-, Google+- tai WordPress.com-tileillä..

Yhteydenottolomake: Upea tapa lisätä yhteyslomake mihin tahansa WordPress-sivustoosi.

Muokattu CSS: Mukautetun CSS-editorin avulla voit mukauttaa teeman ulkonäköä luomatta alateemoja ja huolehtimatta siitä, että menetät mukautuksesi teemapäivitysten takia.

Parannettu jakelu: Tämän uskomattoman ominaisuuden avulla voit jakaa blogisi julkisen sisällön hakukoneille, markkinatiedon tarjoajille ja muille palveluille reaaliajassa.

Lisäsivupalkin widgetit: Tämä moduuli koostuu kahdeksasta widgetistä, joita voit lisätä WordPress-sivustoosi. Alla on luettelo kaikista lisättävistä widgetistä:

 • Facebook Like Box
 • Galleria-widget
 • Kuva-widget
 • Näytä WordPress-viestit
 • Lähetä Readmillille
 • Twitter-aikajana
 • RSS-linkit
 • Gravatar-profiili

Suositeltu sisältö: Tämän moduulin avulla voit näyttää sivustosi tärkeimmän sisällön korostetulla alueella sivustosi etusivulla, jotta lukijoillesi voidaan tarjota uskottava esitelty sisältökokemus..

Gravatar-hoverkortit: Ota tämä ominaisuus käyttöön näyttämällä lukijasi Gravatar-profiilien ponnahdusikkuna käyntikortilla kommenttiosassa.

Loputon selaus: Yksityiskohtaiset ohjeet äärettömän vieritystuen lisäämiseen teemaasi ja CSS: n käytöstä, jotta ääretön vieritys sekoittuu täydellisesti sivustosi suunnitteluun.

JSON-sovellusliittymä: Tämän ominaisuuden avulla voit valtuuttaa sovelluksia ja palveluita luomaan yhteyden turvallisesti blogiisi ja antamaan heille mahdollisuuden käyttää sisältöäsi uusilla tavoilla.

pitää: Tykkää-painikkeen avulla blogin lukijat voivat osoittaa arvostavan kirjoittamasi viestit. Se on myös tapa kirjoittajille osoittaa sisältönsä suosiota ihmisille ympäri maailmaa.

markdown: Markdownin avulla voit kirjoittaa viestejä, sivuja ja kommentteja Markdownissa ja julkaista ne kaikki HTML-muodossa.

Mobile Push -ilmoitukset: Tämän ominaisuuden avulla voit vastaanottaa push-ilmoituksia viimeisimmistä kommentteista Android- tai Apple-laitteissasi ja hallita niitä matkan ollessa..

Mobiili teema: Aktivoimalla Mobile Theme -moduulin voit optimoida WordPress-sivustosi mobiililaitteille. Joten matkapuhelimesi kävijät voivat helposti skannata sivustosi.

Monitori: Kun olet ottanut tämän ominaisuuden käyttöön, Jetpack lähettää sähköpostin WordPress.com-tilillesi, jos sivustosi siirtyy offline-tilaan ja kun se on varmuuskopioitu uudelleen.

Omnisearch: Tämän yhden hakukentän avulla voit etsiä lukuisia erilaisia ​​asioita paikallisesti sivustoltasi ja myös tietyiltä palveluntarjoajilta.

Fotoni: Upea tapa lisätä sivustosi nopeutta lataamalla kuvia WordPress.com-sivuston erittäin nopeasta sisällönjakeluverkosta (CDN).

Lähetä sähköpostitse: Hyödyntämällä tätä hienoa ominaisuutta voit julkaista nopeasti ja helposti sisältöä blogiisi sähköpostitse millä tahansa sähköpostiohjelmalla.

jakaminen: Jetpack Sharing antaa lukijoille mahdollisuuden jakaa sisältösi helposti heidän suosikkiverkoissaan muutamalla yksinkertaisella napsautuksella.

Lyhytkoodin upotukset: Tämän ominaisuuden avulla voit upottaa Web-sivustolle erityyppisiä medioita ilman koodausta. Voit esimerkiksi upottaa videoita YouTubesta ja Vimeosta, SlideShare-esityksiä ja twiitti-tweettejä.

WP.me-linkit: Tämän ominaisuuden avulla voit saada wp.me-verkkotunnuksen käyttämiä pikavalintoja viesteillesi ja sivuillesi. Tällä tavalla sinulla on enemmän tilaa kirjoittaa sosiaalisen verkostoitumisen sivustoissa.

Oikeinkirjoitus ja kielioppi: Tämän moduulin ottaminen käyttöön parantaa kirjoitustasi. Jetpack tarkistaa oikeinkirjoituksen, kieliopin, väärinkäytettyjen sanojesi ja tyylisi After Deadline -korjauspalvelun avulla..

Tilaukset: Tämän moduulin avulla kävijät voivat tilata uusimmat blogiviestisi ja kommenttisi saadaksesi ilmoituksen sähköpostitse.

Laatoitetut galleriat: Laatoitetut galleriat -sovelluksella voit näyttää kuvagallerioita kolmella eri tyylillä: pyöreä ruudukko, neliömäinen mosaiikki ja suorakulmainen mosaiikki.

Työkalupalkin ilmoitukset: Upea työkalurivi, joka ilmoittaa sinulle kaikista sivustosi toiminnoista suoraan hallintapalkista ja mobiililaitteestasi.

Jetpack kertakirjautuminen: Tämän moduulin aktivointi antaa sinun rekisteröityä itsellesi ylläpitämään WordPress.org-sivustoosi ja kirjautua sisään samalla WordPress.com-kirjautumistunnuksella.

Widget-näkyvyys: Tämän moduulin avulla voit hallita sitä, millä sivuilla widgetit näkyvät ja millä sivuilla ne pitäisi piilottaa.

Google-integraatio: Paras tapa integroida Googlen palvelut – kuten Google+ -profiili, Google-dokumentit, Google Maps, Google-kalenterit jne. – Jetpack-aktivoituun WordPress-sivustoosi.

Aiheeseen liittyvät julkaisut: Tämän ominaisuuden aktivointi näyttää osan liittyvistä viesteistä viestien alareunassa.

Tilauspohjaiset ominaisuudet

Jetpack-tilaukset

VaultPress: Tämän ominaisuuden avulla voit saada reaaliaikaisen varmuuskopion ja suojauspalvelun WordPress-sivustollesi.

VideoPress: Tämä moduuli mahdollistaa videoiden lataamisen ja lisäämisen sivustoosi ja helpon.

Kuinka käyttää Jetpackia?

Hyödyntääksesi tämän tehokkaan laajennuksen mahtavia ominaisuuksia, sinun tarvitsee vain noudattaa neljää yksinkertaista vaihetta. Vakuutamme, että kaikki nämä vaiheet ovat melko helppoja käsitellä, eivätkä vaadi mitään koodaustietoa. Tämä tarkoittaa, että jopa WordPressin ensimmäistä kertaa käyttävä aloittelija voi asentaa ja hallita Jetpackia ilman vaivaa. Mennään eteenpäin ja aloitetaan.

Vaihe yksi: Rekisteröidy WordPress.com-sivustoon

Ensimmäinen ja tärkein askel WordPress.com-sivuston tehokkaiden ominaisuuksien integroimiseksi verkkosivustoosi on rekisteröityminen tällä alustalla. Jos sinulla on jo WordPress.com-tili, koska olet luonut blogin sinne tai määrittänyt Akismetin sivustoosi, voit ohittaa tämän vaiheen. Jos et, kirjaudu WordPress.com-sivustoon.

Kun olet kirjautunut sisään, löydät WordPress.com-sivuston kotisivulta oranssinvärisen “Aloita” -painikkeen, kuten alla olevassa kuvakaappauksessa näkyy..

Jetpackin aloittaminen

Napsauttamalla tätä painiketta, sinut ohjataan kirjautumissivulle, jolla sinun on täytettävä sähköpostiosoitteesi, käyttäjänimesi, salasanasi ja blogiosoitteesi. Kirjoita blogiosoite muiden tietojen kanssa vain, jos haluat luoda blogin WordPress.com-sivustolle. Muutoin suosittelemme, että kirjaudut vain käyttäjänimeen.

WordPress-käyttäjänimi

Kun olet täyttänyt kaikki vaadittavat tiedot kirjautumissivulla, voit helposti aktivoida WordPress.com-tilisi napsauttamalla Luo blogi (jos olet kirjoittanut blogin osoitteen) tai Rekisteröidy (jos olet valinnut kirjautumisen) vain käyttäjänimi) -painiketta. Muista, että tässä antamasi käyttäjänimi ja salasana vaaditaan viimeisissä vaiheissa.

Vaihe toinen: Asenna ja aktivoi Jetpack

Voit kuitenkin tehdä tämän lataamalla Jetpack-zip-tiedoston Jetpackin viralliselta verkkosivustolta ja lähettämällä sen verkkosivustollesi. Jetpackin asentaminen WordPress-kojelautaan käyttämällä sisäänrakennettua laajennusohjelmaa on kuitenkin paljon helpompaa.

Asentaaksesi Jetpackin toisella menetelmällä sinun on kirjauduttava sisään WordPress-sivustosi kojelautaan. Siirry sen jälkeen kohtaan Laajennukset -> Lisää uusi. Etsi hakusanaa “Jetpack” ja löydät uusimman version Jetpackista tulosluettelon yläosasta. Asenna laajennus napsauttamalla ”Asenna nyt” -linkkiä.

Asenna Jetpack

Jos asennus onnistuu, napsauta ”Aktivoi laajennus” -linkkiä aktivoidaksesi laajennus.

Aktivoi Jetpack

Vaihe kolme: Valtuuta WordPress.com

Kun Jetpack on aktivoitu, sivun yläosassa näkyy sininen banneri, jonka oikeassa reunassa on vihreä painike, joka pyytää sinua muodostamaan yhteyden WordPress.comiin..

Yhdistä WordPressiin

Napsauta vihreää painiketta ja sinut ohjataan uudelle näytölle, joka pyytää sinua antamaan WordPress.com-käyttäjänimesi ja salasanasi Jetpack-yhteyden valtuuttamiseksi. Lisäksi tämä näyttö antaa sinulle myös mahdollisuuden luoda nopeasti WordPress.com-tili käyttämällä Tarvitsetko tiliä? linkkiä, jos et ole vielä luonut.

Jetpack-sisäänkirjautuminen

Kirjoita käyttäjänimesi ja salasanasi tähän ja napsauta sitten ”Authorize Jetpack” -painiketta.

Vaihe neljä: Opi ja määritä moduulit

Jos valtuutus onnistuu, sinut ohjataan Jetpackin asetussivulle näyttämällä banneri sivun yläosassa alla olevan kuvakaappauksen mukaisesti..

Jetpackin kotisivu

Asetussivu voi näyttää sinulle kuin “laajennuskokonaisuus”, mutta se ei oikeastaan ​​ole niin. Jokainen tämän sivun ”kortti” edustaa moduulia. Voit tietää enemmän jokaisesta moduulista napsauttamalla kunkin kortin “Lisätietoja” -painiketta.

Jetpack kuitenkin aktivoi suurimman osan moduuleista, mutta osa niistä ei aktivoitu oletuksena. Voit aktivoida ne manuaalisesti asetussivulta. Kun aktivointi tapahtuu, kortille tulee ”Konfiguroi” -painike, jolla voit hallita kaikkia aktivoidun moduulin asetuksia.

johtopäätös

Onnittelut! Sinulla on nyt Jetpack asennettu, ja kun olet määrittänyt kaikki vaihtoehdot, olet valmis menemään! Mitkä ominaisuudet olet innostuneimpia kokeilemaan? Tai jos käytät jo Jetpackia, kerro meille mielipiteesi tästä all-in-one WordPress -laajennuksesta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map