Matomo Analytics: Gratis selvhostede WordPress Analytics

Matomo Analytics: Gratis selvhostede WordPress Analytics

Trafik er livsnerven i et vellykket websted. Uden trafik har du et websted med god for intet, uanset hvor godt dit tilbud eller produkt er. Og det er ikke bare nogen trafik, men den rigtige trafik. Med andre ord har du brug for målrettet trafik at vokse dit websted deraf forretning.


Men for at drive målrettet trafik skal du forstå dine brugere. Og for at forstå dine brugere har du brug for en analyseløsning. Normalt kører vi hovedsageligt til Google Analytics, fordi – crowd mentalitet.

Men er Google Analytics den bedste analytiske platform derude? Ikke nødvendigvis, især da det er en tredjepartstjeneste, som du ikke har kontrol over. Plus, det kan være lidt svært at konfigurere for både begyndere og professionelle. Og for nylig begyndte de at skjule nogle nøgleord.

Gå ind Matomo Analytics og ting begynder at kigge efter WordPress-brugere overalt. Matomo Analytics er et gratis analytisk plugin, som du installerer på dit selvhostede WordPress-websted.

Det betyder, at du ejer alle dine analysedata, og ingen vil skjule nøgleord for dig. Opsætning af det hele er superduper behageligt; du er i gang om få minutter.

For strømbrugeren tilbyder Matomo Analytics dig en bred vifte af premium-tilføjelser, så du bedre kan forstå dine forbrugere. Nu behøver du ikke at stole på tredjepartsanalysetjenester, f.eks. Google Analytics, for at forstå dine webbesøgende.

I dagens Matomo Analytics-gennemgang udfører vi de sædvanlige ting, vi gør i alle de andre anmeldelser. Vi dækker det, vi arbejder med (Matomo Analytics), funktionerne (der er et ton) og installerer endelig plugin (som regel den sjove del). Jeg håber, du har det sjovt.

Hvad er Matomo Analytics?

matomo wordpress analytics plugin

Matomo Analytics er et gratis WordPress-plugin, der hjælper dig med at spore din webstedstrafik hurtigt. Ifølge udviklerne er Matomo Analytics “… det # 1 anvendte Google Analytics-alternativ, der tilbyder en kraftfuld række funktioner, sikkerhed og beskytter dine brugers privatliv.”

Det er en strålende WordPress-analyseløsning, der giver dig fuld kontrol over dine analysedata. “Ved at være vært for webanalyse på dine servere er der ingen tredjepart, der tager ejerskab, ingen salg af data og ingen der kigger ind.”

Det er fantastisk, ikke?

Det er ikke alt, Matomo Analytics er let at konfigurere (i modsætning til Google Analytics) og kommer med en fremragende pakke funktioner. Med en tidsbesparende brugergrænseflade vil du bedre forstå dine besøgende og lære at forbedre dit websted på kort tid.

Det vigtigste plugin er gratis at downloade og bruge, men udviklerne tilbyder dig en række premium-tilføjelser, der udvider et allerede stærkt analytisk plugin. Matomo Analytics er en passende analytisk platform til alle typer WordPress-websteder, fra e-handel til personlige blogs og forretningswebsteder til sociale netværk, blandt andre.

Nu hvor du ved, hvad vi arbejder med, så lad os dække nogle af de funktioner, Matomo Analytics tilbyder.

Matomo Analytics-funktioner

matomo analytics funktioner

Matomo Analytics er fyldt med alle de funktioner, du har brug for for at spore din trafik, forstå dine kunders behov og forbedre dit websted i overensstemmelse hermed. Over 1 million websteder er afhængige af Matomo Analytics-platformen for at overvåge trafik, hvilket betyder, at du er i sikre hænder.

Når du installerer Matomo Analytics, kan du forvente funktioner som:

 • E-handelsanalyse – Du kan nemt forstå dine kunders købsadfærd, så du kan øge dit salg og din indtægt effektivt. Du kan hurtigt fortælle populære placeringer, kanaler, der fungerer bedst, enheder, der bruges af brugerne, hvor engagerede kunder er, og meget mere. Se nemt den samlede indtægt, antallet af ordrer, konverteringsfrekvens, kampagnesøgeord, forladte vogne og meget mere.
 • Kampagnesporing – Spor nemt resultaterne af dine kampagner, da du hurtigt kan oprette sporbare webadresser takket være værktøjet Matomo Analytics URL Builder. URL-adresserne inkluderer parametre, der er nyttige til e-handel og målkonvertering. Nu kan du straks fortælle, hvilken overtagelsesmetode der giver dig mest trafik. Er det Google AdWords? Facebook? E-mail-marketing? Matomo Analytics har svarene.
 • Besøgsprofiler – Matomo Analytics tilbyder dig en Besøg-fane, der giver dig en masse information om dine besøgende. Du kan identificere din målgruppe og områder med høj ydeevne for din virksomhed, hvor du kan maksimere ved at konvertere dine kunder. Matomo Analytics giver dig mulighed for at se hver besøgs livstid. Du kan også se, hvilke handlinger brugerne udfører, når de er på dit websted.
 • Tag manager – Plugin leveres med en kraftfuld tag manager, der giver dig mulighed for at distribuere forskellige sporingskoder med relativ lethed. Takket være den Matomo-centraliserede platform kan du tilføje tags uden at tilføje kode direkte til dit websted.

Der er mere …

 • Intuitivt instrumentbræt – Brug af Matomo Analytics er en leg, takket være intuitive betjeningspaneler, der giver dig en masse information på et øjeblik. Du kan hurtigt finde dyb indsigt i, hvordan brugere engagerer sig i din virksomhed.
 • Segmentering – Matomo Analytics gør det utroligt nemt at opdele dine store målgrupper i mindre grupper for laserskarp målretning.
 • Trafikrapporter i realtid – Matomo Analytics viser dig, hvem der er på dit websted i realtid. Funktionen er bemærkelsesværdigt nyttig, hvis du har tidsfølsomme tilbud og har brug for at spore din trafik i realtid. Hvis du ruller ud et nyt produkt eller en funktion, kan du hurtigt fortælle, hvordan brugerne modtager nyhederne.
 • Omfattende geolocation rapporter – Du kan hurtigt identificere, hvor dine besøgende er takket være detaljerede rapporter, der leveres komplet med kort. Du kan se populære kontinenter, lande, byer, regioner, browsersprog og internetudbydere med et enkelt klik.

Andre funktioner inkluderer:

 • Import / eksport funktioner – Matomo Analytics giver dig chancen for at importere dine Google Analytics-rapporter. Yderligere kan du eksportere dine Matomo Analytics-rapporter med et enkelt klik.
 • Rapporter sammenligninger
 • Support til WP REST API og andre API’er
 • Inkluder nemt specifikke brugerroller, besøgende og sider, der spores
 • Giv kolleger adgang til dine rapporter
 • Support til WP Multisite

Betalte funktioner:

 • Heatmaps og sessionoptagelser
 • Analyse af formularer
 • Medieanalyse
 • tragte
 • SEO-funktioner
 • Tilpasset rapportering
 • Kohorter
 • Brugerflow

Ovenstående er bare en lille prøve af funktionerne, Matomo Analytics leveres med hundreder af andre funktioner, vi har brug for et helt blogindlæg til at dække alle.

Lad os installere Matomo Analytics med funktionerne ude af vejen.

Sådan installeres Matomo Analytics i WordPress

Installation og konfiguration af Matomo Analytics er lige så let som A, B, C. Det er meget nemmere end at konfigurere Google Analytics. Men inden noget, Matomo Analytics har et par minimale systemkrav til at køre uden problemer:

 • PHP-hukommelsesbegrænsning = 128 MB, 256 MB anbefalet
 • PHP 7.2 og nyere
 • Hvis du har et websted med høj trafik eller kører mange websteder med WordPress multisite, anbefaler udviklerne Matomo på stedet eller Matomo Cloud og WP-Matomo-plugin i stedet

Lad os installere Matomo Analytics herfra. Det er et gratis plugin, der er tilgængeligt på WordPress.org, så du ved, at det vil være let.

Naviger til Plugins> Tilføj nyt:

hvordan man installerer nyt wordpress plugin

Indtast derefter “Matomo Analytics” i søgeordsfeltet med nøgleord, og når du først har fundet plugin, skal du trykke på Installer nu som vist nedenfor.

installation af matomo analytics plugin

Derefter skal du aktivere plugin:

aktivering af matomo analytics wordpress plugin

Aktivering af plugin tilføjer et Matomo Analytics-element til dit WordPress admin-kontrolpanel. Gå derefter til Matomo Analytics> Kom i gang, som vi fremhæver nedenfor.

matomo analytics wordpress plugin

På den Kom igang skærm, får du en masse information. Klik derefter på Aktivér sporing nu som vist nedenfor.

matomo analytics

Som det ses på ovenstående side, kan du tilføje [Matomo_opt_out] kort kode til din side om privatlivspolitik, så brugere kan fravælge sporing.

Bortset fra det kan du vælge aldrig at vise Kom igang side mere, og lær mere om Matomo Analytics. På samme side kan du nemt finde hjælp via brugervejledninger, fora, forskellige præmier støtteplaner og mere.

Lad os gå videre.

Efter at have klikket på Aktivér sporing nu -knappen, Matomo Analytics er klar til at gå. Lad os nu dække nogle af de tilgængelige muligheder.

Jeg gik videre og sendte nogle simuleret trafik til mit teststed ved hjælp af en bot, ved du bare for at kontrollere, om plugin fungerer, som det blev annonceret, og gæt hvad? Det virker! Det registrerede både bottrafik og mine forekomster, da jeg gik ind på prøvewebstedet. Her er skærmbilledet:

matomo analytics

For at få adgang til ovennævnte side skal du navigere til Matomo Analytics> Rapportering, som vist nedenfor.

matomo analytics rapportering

For at få adgang til Matomo Analytics Tag Manager (så du kan tilføje tredjeparts sporingskoder) skal du navigere til Mamoto Analytics> Tag Manager, som vi fremhæver nedenfor.

matomo analytics tag manager

Dette fører dig til følgende side:

matomo analytics tag manager

På ovennævnte side kan du oprette et tag, som vi gjorde i en tidligere artikel. Proceduren forbliver den samme.

For at få adgang til dine Matomo Analytics-indstillinger skal du navigere til Matomo Analytics> Indstillinger, som vi detaljeret nedenfor.

matomo analytics indstillinger

Matomo Analytics gratis og premium tilføjelser

Matomo Marketplace giver dig mulighed for at installere et ton gratis og premium-tilføjelser, så du kan tage din Matomo til det næste niveau:

matomo analytics markedsplads

Hvis du vil installere Matomo-tilføjelser i din WordPress-administrator, skal du først installere Matomo Marketplace til WordPress-plugin.

Hvordan? Naviger til Matomo Analytics> Markedsplads, og klik på knappen Download Matomo Marketplace for WordPress som vist nedenfor.

matomo markedsplads for wordpress

Gem Matomo Marketplace-plugin på din computer.

Naviger derefter til Plugins> Tilføj nyt:

hvordan man installerer nyt wordpress plugin

Klik derefter på Upload-plugin, vælg det Matomo Marketplace-plugin, du har downloadet, og tryk på knappen Installer nu:

installation af matomo markedsplads

Klik derefter for at aktivere Matomo Marketplace. Når Matomo Marketplace for WordPress-plugin er aktivt, er du klar til at rocke festen. Lad os starte med gratis plugins.

Installation af gratis Matomo Analytics-tilføjelser

Det er ligetil at installere gratis Matomo Analytics-tilføjelser. Naviger til Matomo Analytics> Markedsplads og klik på fanen Installer plugins:

installation af gratis matomo-tilføjelser

Tryk blot på Install-linket ud for det respektive plugin (se billede ovenfor). Matomo Analytics tilbyder i alt 66 gratis tilføjelser i skrivende stund.

Installation af Matomo Analytics Premium-tilføjelser

For at installere premium-tilføjelser skal du først aktivere din Matomo Analytics-licens. Første login til din Matomo Analytics-konto, og klik på Downloads:

matomo analytics-konto

Rul til bunden af ​​skærmen, og vælg Klik for at vise din licens link:

matomo analytics licens

Husk at kopiere din licensnøgle, da vi har brug for den til den næste del.

Gå tilbage til dit WordPress admin-kontrolpanel. Naviger til Matomo Analytics> Markedsplads, og klik på Abonnementer fane. Indsæt derefter din licens, og klik derefter på Gem licensnøgle knap:

matomo licens aktivering

Efter aktivering af licensen med succes omdirigerer Matomo Analytics dig til fanen Installer plugins, hvor du finder både gratis og premium tilføjelsesprogrammer.

Klik derefter på Installer-linket under den premium-tilføjelse, du gerne vil installere. På dette møde tilbyder Matomo ni premium-tilføjelser.

Jeg gik videre og prøvede premium add-ons. Nedenfor finder du korte beskrivelser af, hvad hver premium-tilføjelse gør.

Kohorter

Du vil altid have, at besøgende skal vende tilbage til dit websted for at få mere af dit fantastiske indhold og produkter. Vigtigere er det, at du ønsker, at dine besøgende skal holde sig rundt, fordi jo længere de gør det, jo mere indflydelse har du, og jo flere penge får du.

Matomo Analytics Cohorts-tilføjelsen hjælper dig med at spore dine besøgsopbevaringsindsats over tid, så du kan holde dem engagerede og komme tilbage for mere. Det giver dig mulighed for at se, hvordan dine webbesøgende opfører sig på og efter deres overtagelsesdato. Med andre ord hjælper Cohorts dig med at:

 • Se hvor længe nye besøgende holder sig rundt, før de forlader dit websted.
 • Se specifikke tidsperioder, hvor engagement falder
 • Forstå, hvorfor nogle besøgende til din estore ikke køber, selv efter at have besøgt mange gange
 • Bestem din appbrug, og
 • Spor generelt dine tilbageholdelsesbestræbelser

Brugerdefinerede rapporter

brugerdefinerede rapporter

Du har forretningsbehov og -mål, som du sporer din trafik. Vi startede med at sige det rigtige trafik er livsgrundlaget for ethvert websted, og for at præcisere din målgruppe er det vigtigt at få handlingsmæssige indsigter og målinger. Med de rigtige oplysninger kan du fjerne friktion i købsprocessen ved at finjustere din app eller dit websted.

Nu er Matomo Analytics et robust værktøj, der tilbyder dig et fantastisk sæt standardrapporter. Stadig som med ethvert andet værktøj kan du muligvis gå glip af nogle vigtige oplysninger. Tidligere måtte du enten afvise informationen eller oprette regneark manuelt, hvilket er tidskrævende og tilbøjelig til fejl.

Men Matomo ændrer alt dette med brugerdefinerede rapporter, en premium-tilføjelse, der giver dig mulighed for at udtrække så meget info, som du kan lide fra din trafik. Du har over 200 forskellige målinger for at få nøjagtigt den indsigt, du har brug for. Ja, 200 plus du kan tilpasse dine rapporter i vid udstrækning med visualiseringer og filtre.

Form Analytics

formanalyse

Jeg vedder på, at mine penge har mindst en form et eller andet sted på dit websted eller din webapplikation. Formularer kan variere fra kommentarformularer, ordreformularer, abonnement på nyhedsbrev, kontaktformularer, lejesider osv. Og hvorfor er former vigtige igen? Ja, det er rigtigt, det er et vigtigt kontaktpunkt med dine besøgende og potentielle kunder.

Vil du ikke have et bedre billede af, hvordan kunder og læsere interagerer med dine formularer? Tænk på, hvad du kan opnå med alle disse data. Du kender din kundes smertepunkter, og hvordan de interagerer med dine online-formularer. Du kan endda spore formkonverteringer og gøre meget mere. Alle tak til Forms Analytics.

tragte

tragte

Sig, at du vil have udsigten til at komme til din startside, klik på en “Kontakt os” -knap, udfyld din kontaktformular og tryk på send-knappen. Derefter ønsker du måske at omdirigere udsigterne til en takkeside, blog eller hvad som helst. Hver handling, udsigterne tager for at kontakte dig, er en del af en tragt.

For at gøre forretninger med dig skal du have dine besøgende til at følge en foruddefineret “rute” på dit websted eller din app. Det er dit job at dirigere de besøgende fra indgangen til målet. Og for at få mest muligt ud af denne “rute”, skal du forstå, hvordan besøgende bevæger sig ned ad din tragt.

Her er en fantastisk Matomo-video, der beskriver, hvordan en tragt fungerer:

Nyd ��

Heatmap & session optagelse

Matomo Analytics er den gave, der aldrig holder op med at give. Med premium-tilføjelsen Heatmap & Session Recording, kan du “… virkelig forstå dine besøgende ved at se, hvor de klikker, holder musen og ruller.” Det er som øje-sporing, men billigere og lettere at installere.

Heatmaps viser dig, hvor webbesøgende klikkede, hvor langt de rullede, og hvor de flyttede musen. Alle disse data hjælper med at vide, om dit indhold er engagerende og identificere, hvor brugerne er opmærksomme.

Sessionoptagelser på den anden side giver dig mulighed for at optage ruller, musebevægelser, klik, forminteraktion osv. Senere afspiller du videoen igen for at se, hvad besøgende gør på dit websted. Hvor sødt?

Media Analytics

matomo media analytics

Videobrug er vokset enormt med flere marketingfolk, der ønsker at øge trafikken, sidevisninger, konverteringer og i sidste ende salg. Det samme gælder for lyd som podcasts, lydbøger og så videre. Og multimedia går intet sted.

Men ved du, hvordan dit publikum ser dine videoer? Hvordan lytter de til lyd? Kan du tydeligvis oprette forbindelsen mellem mediebrug og andre trafikmetrics? Hvem ser dine videoer? Hvor lang tid? Dette er blot nogle af de spørgsmål, som Media Analytics-tilføjelsen hjælper dig med at svare på.

Flerkanals konverteringsattribution

flerkanals attribution

For et websted eller en app kan trafik komme fra mange forskellige kilder. Måske fører du trafik fra Google-annoncer, Facebook-annoncer, organisk søgning og sociale henvisninger. Hvordan ved du, hvilken trafikskilde der bringer flest resultater med hensyn til konverteringer blandt andre målinger?

Det er vigtigt, at du ved, hvor du skal rette dit marketingbudget. Hvis organisk søgning giver dig kvalitet i trafikken, er det bedre med at omdirigere ressourcer til hvad der fungerer, siger SEO. Nu behøver du ikke at undre dig, hvilken trafikskil der konverteres bedst. Du har Matomo flerkanals konvertering Attribution på dit vink og vilje.

Søgemaskins nøgleords ydeevne

søgemaskine søgeords ydeevne

Et nøgleord – den hellige gral inden for søgemaskintrafik. Hvad ville du ikke gøre for at lægge hænderne på alle de søgeord, som dine kunder bruger i blandt andet Google og Bing? Hvis du kender dine søgeord, kan du oprette meget målrettet og relevant indhold og tilbud, der fungerer som magi. Det er blevet gjort mange gange før, og du kan også gøre det.

Søgemaskinsøgeordets ydeevne-tilføjelse viser dig alle de søgeord, dine kundeemner bruger. Du kan se populære søgemaskiner, tekstnøgleord, kombinerede nøgleord, billednøgleord og video nøgleord. Tilføjelsen giver dig mulighed for at se dine målgruppers behov ét sted.

Brugernes flow

matomo analytics brugere flow

Og sidst, men ikke mindst, har vi premium-tilføjelsen til brugere. Tilføjelsen er en visuel repræsentation af de stier, som brugerne bruger via dit websted eller din app. Brugernes flow giver dig mulighed for hurtigt at bestemme brugernes behov, da du kan se, hvordan brugerne navigerer på dit websted.

På et øjeblik kan du se, hvor brugere forlader og andre faktorer, der kan skade dine konverteringsfrekvenser. De rapporter, du får fra Brugernes Flow, kan hjælpe dig meget, når du optimerer dit websted, app eller produkt. Tilføjelsen giver dig mulighed for nøje at undersøge trafik, der gik gennem en bestemt side.

Og det er det. Hvad nu?

I Matomo Analytics-menuen har du siderne Diagnostics og About, som vi ikke behøver at dække. Matomo Analytics-plugin er let at konfigurere og bruge.

Det er ekstremt let at installere Matomo Analytics på WordPress-websteder (og involverer ikke redigering af dine temafiler), for ikke at nævne, at plugin selv integrerer med mere end 100 af dine yndlingsværktøjer.

Jeg har en fornemmelse af, at du ikke vil gå glip af Google Analytics, fordi Matomo Analytics tilbyder flere funktioner og en mere strømlinet måde at få adgang til trafikdata, som du også får at beholde.


Hvordan sporer du trafik på dit WordPress-sted? Hvad har du at sige om Matomo Analytics WordPress-plugin? Har du brugt det før? Lad vi noget ude? Hvis du installerer og forsøger plugin nu, hvad er dine synspunkter?

Fortæl os venligst i kommentarerne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map