Lav en brugerdefineret ordbog med CM Tooltip Ordliste WordPress Plugin

Har du en tendens til at skrive meget om et nicheemne på din blog? Finder du dig selv nødt til at definere termer igen og igen for at give dine indlæg kontekst? I så fald kan du sandsynligvis bruge en ordliste til at organisere og gøre tilgængelige dine mest anvendte udtryk og deres definitioner.


Ideen om at oprette en ordliste fra bunden er skræmmende, hvad så ikke desto mindre er det at oprette linkene til definitionssider hver gang et udtryk vises i hvert eneste indlæg. Det er her CM Tooltip-ordlisten plugin kommer ind.

Hvad gør CM Glossary Tooltip Plugin?

Dette smarte plugin gør det superenkelt at oprette dedikerede sider til ordbøger og deres definitioner og genererer links til disse sider, hver gang termerne vises i dine blogindlæg eller sider. Det kan også vise et værktøjstip, når en besøgende svæver over sigtet, som i eksemplet nedenfor fra JumpStartCTO (et websted Creative Minds citerer til demonstrative formål):

værktøjstips ordliste

Som du kan se, når du svæver over udtrykket “Minimum levedygtigt produkt”, vises en værktøjstip, der indeholder definitionen, så du ikke behøver at forlade siden. Men hvis du klikker på ordet, vil du blive ført til en side med definitionen på det samt andre oplysninger. Men det får vi mere ind på et øjeblik.

CM Glossary Tooltip er udviklet af Creative Minds (der også laver plugins som CM Ad Changer og CM Answers) og fås i tre forskellige versioner: Gratis, Pro og Pro +. Lad os tage lidt tid at gennemgå de funktioner, der er knyttet til hver version.

Gratis

Den gratis version af dette plugin giver dig alt, hvad du kan forvente: det grundlæggende. Det giver dig mulighed for at oprette unikke indlæg for hvert udtryk i din ordliste, vise et værktøjstip til visning af hover-over-definition og automatisk linke til term sider. Det genererer et ordlisteindeks for dig, der kan vise termer på en af ​​listen:

ordliste værktøjstip liste

Eller i fliseformat:

ordliste værktøjstip fliser

Det giver også et anstændigt niveau for kontrol over, hvordan termer vises. For eksempel kan du konfigurere filtre for at sikre, at definitioner i værktøjstip ikke overskrider en bestemt længde. Og du kan indstille, hvor værktøjstip vises, inklusive duplikater på samme side. Endelig tilbyder det UTF-8-kodningssupport.

Hent gratis CM Tooltip-ordliste-plugin

Pro

Pro-versionen koster dig penge, men den tilbyder en lang række udvidede funktioner. Du får selvfølgelig alt, hvad der følger med den gratis version, plus muligheden for at tilføje en hel række yderligere oplysninger til hver unikke ordlisteside som:

 • Interne links
 • Synonymer
 • Relaterede indlæg
 • Relaterede udtryk
 • Support til ental og plural former for termer

Pro-versionen giver dig også større kontrol over, hvordan din ordliste fungerer og ser ud. For eksempel kan du indstille pagination til en ordliste, der er på den store side eller tilpasse, hvordan udtrykket links og værktøjstips tog:

værktøjstip tilpasning

Skift permalinks, tilføj ankre til værktøjstip og smid brugerdefinerede tegn ind for et godt mål. En CMinds taknemmelig meddelelse vil ikke vises i sidefoden i denne version, og du kan opsætte en widget, der viser tilfældige udtryk i din sidepanel, som denne:

ordliste værktøjstip widget

Yderligere Pro-funktioner inkluderer multisitestøtte og mobil support, muligheden for at tilføje definitioner direkte til ordlistens indeksside og hastighedsoptimering, så alle jeres SEO’er holdes glade.

Plus, hvis du har en ordliste over udtryk, som du let bruger, forberedt på din harddisk, kan du nemt importere den via .csv-format. Eller eksporter ordlisten, når du har oprettet den til at være på posten:

import eksport værktøjstip ordliste

Pro +

Som du kunne forvente, inkluderer Pro + -versionen alle funktioner i Free- og Pro-versionerne med endnu flere funktioner stablet ovenpå. Dette er den version, jeg fik mine hænder på, og det er et klart trin op fra de to andre versioner. Denne ting har alt fra Google Translate-integration:

værktøjstips ordliste Google Translate

Sådan integreres Merriam-Webster ordbog og synonymordbog:

værktøjstips ordliste Merriam Webster ordbog

Til muligheden for at opsætte ordlistesøgning og kategorier. Derudover kan du bruge en kort kode til at indsætte en kategori af udtryk hvor som helst du ønsker, et værktøj til at søge og udskifte til hurtig opdatering overalt, terminering af udtryk og brugerdefinerede links. Masser af kortkodeindstillinger og understøttelse af delvise ordtermer og forkortelser afslutter funktionssættet.

Opsætning af din ordliste

Når jeg først kiggede på plugin efter installation og aktivering, måtte jeg pause et øjeblik. Der er mange muligheder, og selvom flere indstillinger betyder større fleksibilitet, betyder det også mere arbejde fra administratorens side. Heldigvis blev min frygt for, hvor involveret installationsprocessen kom til at blive hvilt hurtigt. Plugin-brugergrænsefladen er intuitiv og let at følge. Hovedskærmen viser dig den aktuelle liste over udtryk i din ordliste:

værktøjstips ordliste hoved UI

Alt hvad du skal gøre er at klikke på Tilføj ny og du bliver ført til et nyt indlæg, hvor du kan skrive definitionen af ​​et udtryk:

rediger ordliste-værktøjstip

Plugin finder derefter alle forekomster af dette udtryk på dit websted og gør dem klikbare. Når der klikkes, føres besøgende til en dedikeret side til definition af udtrykket. Det skal se sådan ud:

værktøjstips ordliste eksempel side

Som du kan se, har denne ordlisteside udtrykket definition, synonymer til udtrykket og relaterede artikler indstillet til at vises. Det er værd at bruge lidt tid på at gennemse indstillingerne for indstillinger. Igen har du meget plads til at spille her, men lad ikke det overvælde dig. Hver fane i afsnittet Indstillinger beskæftiger sig med et andet aspekt af tilpasning. Hvis du for eksempel ikke ønsker at håndtere synonymer, behøver du ikke engang at klikke på denne fane. Det, jeg prøver at sige, er at bruge de funktioner, der gavner (og giver mening for) dit websted; føler dig ikke forpligtet til at bruge dem alle.

værktøjstips ordliste generelle indstillinger

Klik på knappen for at aktivere svejseeffekten af ​​værktøjstipet Indstillinger derefter på fanen Værktøjstip Indhold. Marker afkrydsningsfeltet ud for Vis værktøjstip, når brugeren svæver over dem?

Hvis du vil have en liste over relaterede artikler til at vises under en definition på en dedikeret termside – dybest set, en liste over artikler, hvor udtrykket vises – klik på relaterede artikler fanen, og sørg for, at afkrydsningen er markeret ved siden af Vis relaterede artikler:

relaterede artikler værktøjstips ordliste

Klik gennem hver fane og vælg, mens du går. Det er virkelig alt, hvad du skal vide for at gøre brug af dette plugin. Følg instruktionerne, så er du godt på vej mod at opbygge en robust ordliste til dit websted. Og hvis du beskæftiger dig med et nichefag med en masse industrirelateret jargon, er det en tilføjelse, dine besøgende vil elske og gøre brug af regelmæssigt.

Konklusion

Nogle gange bliver webmastere glade for plugin og installerer alt, hvad de kan få deres hænder på. Hvis du kan lide dine design enkle og strømlinede, skal CM Tooltip-ordlisten plugin stadig appellere til dig. Især Pro + -versionen er fuldt udstyret nok til at imødekomme ethvert tænkeligt ordliste-relateret behov, mens den er enkel nok til at appellere til WordPress-brugere, der gerne holder sig til det væsentlige.

Har du brugt dette plugin? Hvad troede du? Synes du, at tilføjelsen af ​​en ordliste er nyttig eller påtrængende?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map