Jetpack til WordPress: En fabelagtig plugin til supercharge dit websted

Hvis du bruger WordPress, har du sandsynligvis hørt om Jetpack. Denne plug-in har vundet stor popularitet i de sidste par år og bliver brugt af mange WordPress-brugere i dag. På grund af dens voksende popularitet og store brugerbase, har vi fundet en detaljeret tutorial om denne utrolige plug-in, som du helt klart kan vide, hvad der er Jetpack, hvad der kræves for at installere det, hvilke funktioner har det, og Brugsvejledning? Forhåbentlig hjælper denne tutorial ikke kun dig med at forbedre brugeroplevelsen på dit websted, men også gøre dit WordPress-liv meget lettere. Lad os begynde!


Hvad er Jetpack?

Jetpack, udviklet af seje fyre over kl Automattic (WordPress ‘moderselskab), er et magtfuldt og multifunktionelt plug-in. Denne plug-in tilføjer en bred vifte af nyttige funktioner til dit selvhostede WordPress.org-sted, som engang kun var tilgængeligt for WordPress.com-brugere. Ved at udnytte kraften i fantastisk skyinfrastruktur fra WordPress.com bringer Jetpack dig dusinvis af fantastiske funktioner, som du normalt har brug for at installere snesevis af individuelle plug-ins: kontaktformularer, fotogallerier og karrusler, korrekturlæsningsværktøjer, social deling, ekstra sidebar-widgets, robust statistik, billedoptimering og mere.

Hvad kræves for at installere Jetpack?

For at komme i gang med Jetpack skal du have følgende:

 • En gratis WordPress.com-konto.
 • Ethvert selvhostet websted, der kører den nyeste version af WordPress (anbefales 3.1 eller nyere).
 • En webhost, der bruger PHP v5.2.4 eller nyere.
 • Et offentligt tilgængeligt og XML-RPC-aktiveret websted.

For at spare dig for problemer installerer nogle hostingudbydere automatisk Jetpack for dig. Du kan også bruge nogle af dens funktioner (som ikke kræver en forbindelse til WordPress.com) på en lokal vært WordPress-installation til test ved at aktivere udviklingsfunktionen.

Hvilke funktioner har den?

Selvom Jetpack i øjeblikket har mere end 30 dejlige funktioner, men folk hos Automattic arbejder virkelig hårdt for at tilføje mere utrolige funktioner til dette imponerende plug-in. I dette afsnit vil vi lede dig gennem Jetpacks mest populære funktioner. Håber, du finder bestemt noget nyttigt, som du gerne vil tilføje til dit WordPress-sted.

Gratis funktioner

jetpack-til-wordpress-wordpress-indstillinger-wpexplorer

offentliggøre: Dette søde modul giver dig mulighed for at oprette forbindelse til dit websted til populære sociale medienetværk og automatisk dele det nye indhold med dine venner. Det er perfekt til almindelige bloggere.

Sociale links: Dette modul er en publicize-baseret kanonisk kilde, der giver dig mulighed for at specificere, hvor dine sociale medieikoner skal linke til.

WordPress.com statistik: Denne praktiske funktion giver dig et dejligt overblik over dit websteds trafik gennem en klar og attraktiv grænseflade. Du kan nemt vide, hvor mange mennesker, der har besøgt dit websted, og hvilke sider og indlæg der er mest populære. Det er et af de bedste alternativer til Google Analytics.

Smuk matematik: Ved at kombinere enkelheden i WordPress og kraften i LaTeX markeringssprog hjælper dette modul dig med at få mest muligt ud af matematikbloggingplatforme. Det er fremragende til matematikorienterede blogs.

Karrusel: Med Carousel vil du være i stand til at omdanne ethvert standard WordPress-galleri til en dejlig fuld skærmbilledeoplevelsesoplevelse med kommentarfotometadata (Exif).

Kommentarer: Ved at udskifte standard WordPress-kommentarformularen med et andet kommentarsystem giver Jetpack Comments dine læsere mulighed for at kommentere dine indlæg ved hjælp af deres Facebook-, Twitter-, Google+- eller WordPress.com-konti.

Kontaktformular: En fantastisk måde at indsætte en kontaktformular hvor som helst på dit WordPress-sted.

Tilpasset CSS: Den tilpassede CSS Editor giver dig mulighed for at tilpasse dit temas udseende uden at oprette et underordnet tema og bekymre dig om at miste dine tilpasninger på grund af temaopdateringer.

Forbedret distribution: Ved hjælp af denne utrolige funktion kan du dele din blogs offentlige indhold til søgemaskiner, udbydere af markedsundersøgelser og til andre tjenester i realtid.

Ekstra sidepanel-widgets: Dette modul er et sæt på otte widgets, du kan tilføje til dit WordPress-sted. Nedenfor er listen over alle widgets, der kan tilføjes:

 • Facebook kan lide boks
 • Galleri-widget
 • Billed widget
 • Vis WordPress-indlæg
 • Send til Readmill
 • Twitter-tidslinje
 • RSS-links
 • Gravatar-profil

Udvalgt indhold: Med dette modul kan du vise dit websteds vigtigste indhold i et fremhævet område på hjemmesiden på dit websted for at give dine læsere en troværdig featured indholdsoplevelse.

Gravatar Hovercards: Aktivering af denne funktion vil du være i stand til at vise et pop-up visitkort med dine læsers Gravatar-profiler i kommentarafsnittet.

Uendelig rulle: Detaljerede instruktioner om at tilføje uendelig rulleunderstøttelse til dit tema og bruge CSS til at gøre uendelig rulleblanding perfekt med dit webstedsdesign.

JSON API: Denne funktion giver dig mulighed for at autorisere applikationer og tjenester til sikkert at oprette en forbindelse med din blog og give dem mulighed for at gøre brug af dit indhold på nye måder.

Kan lide: Med knappen Like kan dine bloglæsere vise deres påskønnelse af indlæg, du har skrevet. Det er også en måde for forfattere at vise populariteten af ​​deres indhold til mennesker over hele verden.

Markdown: Med Markdown kan du skrive indlæg, sider og kommentarer i Markdown og derefter offentliggøre dem alle i HTML.

Mobile Push-underretninger: Denne funktion gør det muligt for dig at modtage push-meddelelser om nylige kommentarer på dine Android- eller Apple-enheder og moderere dem, mens du er på farten.

Mobilt tema: Ved at aktivere Mobile Theme-modulet kan du optimere dit WordPress-sted til mobile enheder. Så dine mobile besøgende kunne let scanne dit websted.

Overvåge: Når du har aktiveret denne funktion, sender Jetpack en e-mail til din WordPress.com-konto, hvis dit websted går offline, og når det er igen sikkerhedskopi.

Omnisearch: Ved hjælp af dette enkelt søgefelt kan du søge i adskillige forskellige ting lokalt på dit websted og fra udvalgte udbydere.

photon: En fantastisk måde at øge dit websteds hastighed ved at indlæse billeder fra WordPress.coms supersnelle Content Delivery Network (CDN).

Post via e-mail: Ved at drage fordel af denne fantastiske funktion kan du hurtigt og nemt offentliggøre indhold til din blog via e-mail ved hjælp af enhver e-mail-klient.

Deling: Jetpack Sharing giver dine læsere magt til let at dele dit indhold på deres yndlingsnetværk med et par enkle klik.

Kortkodeindlejringer: Denne funktion giver dig mulighed for at integrere forskellige typer medier fra internettet på dit websted uden kodning. For eksempel kan du integrere videoer fra YouTube og Vimeo, præsentationer fra SlideShare og tweets fra Twitter.

WP.me ​​Shortlinks: Ved hjælp af denne funktion kan du få wp.me domæne-drevne shortlinks til dine indlæg og sider. På denne måde får du mere plads til at skrive på websteder med sociale netværk.

Stafning og grammatik: Aktivering af dette modul vil forbedre din skrivning. Jetpack bruger korrekturlæsningstjenesten After the Deadline til at kontrollere din stavemåde, grammatik, misbrugte ord og stil.

Abonnementer: Dette modul giver dine besøgende mulighed for at abonnere på dine seneste blogindlæg og kommentarer for at blive underrettet via e-mail.

Flisebelagte gallerier: Med flisebelagte gallerier kan du vise dine billedgallerier i 3 forskellige stilarter: et cirkulært gitter, en firkantet mosaik og en rektangulær mosaik.

Underretninger om værktøjslinjer: En fantastisk værktøjslinje, der giver dig besked om alle aktiviteterne på dit websted, lige fra adminlinjen og på din mobile enhed.

Jetpack Single Sign On: Aktivering af dette modul giver dig mulighed for at registrere dig og logge ind på dit selvhostede WordPress.org-sted ved hjælp af de samme WordPress.com-loginoplysninger.

Widget-synlighed: Dette modul giver dig mulighed for at kontrollere, hvilke sider dine widgets skal vises på, og hvilke sider de skal være skjult på.

Google Integration: Den bedste måde at integrere Googles tjenester – som Google+ profil, Google Dokumenter, Google Maps, Google Kalendere osv. – i dit Jetpack-aktiverede WordPress-sted.

Relaterede indlæg: Aktivering af denne funktion viser et afsnit af relaterede indlæg i bunden af ​​dine indlæg.

Abonnementsbaserede funktioner

Jetpack-abonnementer

VaultPress: Ved hjælp af denne funktion kan du få backup og sikkerhedstjeneste i realtid til dit WordPress-sted.

VideoPress: Dette modul gør det muligt og nemt for dig at uploade og indsætte videoer til dit websted.

Sådan bruges Jetpack?

For at drage fordel af de fantastiske funktioner i dette magtfulde plug-in er alt hvad du behøver at følge fire enkle trin. Vi kan forsikre dig om, at alle disse trin er ganske lette at håndtere og kræver ikke, at du har nogen kodningskendskab. Dette betyder, at selv en novice, der bruger WordPress for første gang, kan installere og administrere Jetpack uden besvær. Lad os gå foran og komme i gang.

Trin et: Tilmeld dig WordPress.com

Det første og vigtigste trin til at integrere kraftfulde funktioner i WordPress.com med dit websted er at tilmelde dig denne platform. Hvis du allerede har en WordPress.com-konto, fordi du har oprettet en blog der eller konfigureret Akismet til dit websted, kan du springe dette trin over. Hvis du ikke gør det, skal du logge ind på WordPress.com.

Når du er logget ind, finder du en “Kom i gang” -knappen med orange farve på WordPress.coms hjemmeside, som vist på skærmbilledet, der er vist nedenfor.

Jetpack Kom godt i gang

Klik på den knap, så ledes du til tilmeldingssiden, hvor du skal udfylde din e-mail-adresse, brugernavn, adgangskode og blog-adresse. Indtast en blog-adresse sammen med andre oplysninger, kun hvis du vil oprette en blog på WordPress.com. Ellers anbefaler vi, at du tilmelder dig bare et brugernavn.

WordPress brugernavn

Efter at have udfyldt alle de nødvendige oplysninger på tilmeldingssiden, kan du nemt aktivere din WordPress.com-konto ved at klikke på “Opret blog” (hvis du har indtastet blogadresse) eller Tilmeld dig (hvis du har valgt tegn op for kun en brugernavn mulighed) -knap. Husk det brugernavn og det adgangskode, du har indtastet her, kræves i de sidstnævnte trin.

Trin to: Installer og aktiver Jetpack

Du kan dog gøre dette ved at downloade Jetpack zip-filen fra Jetpacks officielle websted og uploade den til dit websted. Men det er meget lettere at installere Jetpack ved hjælp af det indbyggede plug-in-installationsprogram i dit WordPress-dashboard.

Hvis du vil installere Jetpack ved hjælp af den anden metode, skal du logge ind på instrumentbordet på dit WordPress-sted. Gå derefter til Plugins -> Tilføj nyt. Søg efter “Jetpack”, så finder du den nyeste version af Jetpack øverst på listen over resultater. Installer plug-in ved at klikke på linket “Installer nu”.

Installer Jetpack

Hvis installationen er vellykket, skal du klikke på linket “Aktivér plug-in” for at aktivere plug-in.

Aktiver Jetpack

Trin tre: Autoriser WordPress.com

Når Jetpack er aktiveret, ser du et blåt banner øverst på siden med en grøn knap i højre side, der beder dig om at “oprette forbindelse til WordPress.com”.

Opret forbindelse til WordPress

Klik på den grønne knap, så ledes du til en ny skærm, der beder dig om at indtaste dit WordPress.com brugernavn og adgangskode for at godkende Jetpack-forbindelsen. Derudover giver denne skærm også en mulighed for hurtigt at oprette en WordPress.com-konto ved hjælp af “Brug for en konto?” link, hvis du ikke har oprettet endnu.

Jetpack-login

Indtast dit brugernavn og din adgangskode her, og klik derefter på knappen “Autoriser Jetpack”.

Trin fire: Lær og konfigurer moduler

Hvis godkendelsen er vellykket, vil du blive omdirigeret til indstillingssiden for Jetpack, der viser et banner øverst på siden som vist på skærmbilledet, der er vist nedenfor.

Jetpack Startside

Indstillingssiden kan se ud som et “bundt af plug-ins” for dig, men det er det faktisk ikke. Hvert “kort” på denne side repræsenterer et modul. Du kan vide mere om hvert modul ved at klikke på ”Lær mere” -knappen på hvert kort.

De fleste af modulerne aktiveres dog automatisk af Jetpack, men nogle af dem aktiveres ikke som standard. Du kan aktivere dem manuelt fra indstillingssiden. Når den er aktiveret, vises en “Configure” -knap på kortet, hvor du kan styre alle indstillingerne for det aktiverede modul.

Konklusion

Tillykke! Du har nu installeret Jetpack, og når du først har konfigureret alle dine indstillinger, er du klar til at gå! Hvilke funktioner er du mest glade for at prøve? Eller, hvis du allerede bruger Jetpack, så lad os vide, hvad du synes om dette alt-i-én WordPress-plugin!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map